Muusikalised maiuspalad Annabergis

25. oktoobril kell 20 annavad Annabergi lossis (Annaberger Str 400, Bonn) kontserdi laulvad Eesti kitarriveteranid Tõnu Timm (pildil vasemal) ja Jaanus Nõgisto (paremal).

nogistotimm

Ansamblit Ruja pole juba veerand sajandit, ansambel Jäääär on veerandsada aastat vana. Eelmainitud kollektiivides karastunud kitarristide duo Jaanus Nõgisto & Tõnu Timm on aga päris noor. Kuigi ekspertide eest oma käekirja päris ei peida, on meestel eesmärk teha midagi hoopis teistmoodi – kes kuulnud ja käinud, ütlevad, et see on õnnestunud. Ega maailmas ei meenugi hetkel rohkem ühtki laulvat mandoliini ja Havai kitarri duot. Lisaks neile on laval muidki põnevaid pille – puidust ja plekist kitarre, lisaks veel musta mandri kalimba ehk mbira.

Detsembris 2013 sai valmis esimene plaat “Eesti Kuningriik”. Juhan Viiding kinkis millalgi 1970ndail Jaanusele samanimelise lauluteksti, mis lauluks sai alles nüüd, tsensuurivabas Eestis. Viisid on omad, jutud ka. Kaasas on Hiiumaa randade pärimust (Jaanuse juured ju Kõpus), viiteid maailmamuusikale, kantribluusi, Keldi mõjutusi, ulakusi…
Esimesel tegevusaastal esines duo edukalt Eesti suurematel folgi- ja bluusifestivalidel, “Eesti Kuningriik” oli Eesti aasta folgialbumi nominent ning jõudis ka World Music Charts Of Europe edetabelisse.

Nüüd läks jutt asjalikuks – Jaanuse ja Tõnu kontserdid on aga reeglina lõbusad!
Muusikanäiteid saab kuulata Spotify’s ning kodulehel.
Kontserdil kõlavad nii esimese kui ka teise, hetkel veel ilmumata plaadi lood.

Pääsmed maksavad kuni 17. oktoobrini 7 eurot. Selleks tuleb hiljemalt 7. oktoobril registreerida ning teha ülekanne all viidatud kontole.

18.-24. oktoobril on pileti hind eelregistreerijaile 9 eurot.

Kohapeal maksab pilet 12 eurot.

Kontserdi külastajad saavad soovi korral osaleda ka õhtusöögil kell 19.
Õhtusöögi hind on 15 eurot. Furšettlaud soojade ja külmade suupistetega, juustuvalik, puuviljad, lauavesi, kohv/tee, muud joogid saab osta kohapeal baaris.

Euroopa Eestlaste Koori liikmed, kes on registreerunud 24.-26. oktoobri laagrisse, ei pea kontserdile ega õhtusöögile end uuesti kirja panema. Südamest teretulnud annetuse (7 eurot, võib ka rohkem) kontserdi toetuseks saavad laagris osalejad teha kas koori kontole või anda kohapeal sularahas, laagris osalejate õhtusöök on niikuinii osalustasu sees. Lauljad, kes mingil põhjusel kontserti üldse kuulata ei soovi, võiksid sellest Annelile teada anda.

Registreerida saab kas Google’i vormi kaudu või saates e-mailile anneli.aken@gmail.com järgmised andmed:
– ees- ja perekonnanimi (mitme külastaja puhul mitu nime)
– kontakttelefon(id)
– e-mail
– kas soovitakse ka õhtusööki

Eelmüügipiletite konto:
Arteesia Asbl
IBAN: LU45 0019 4255 1734 4000
BIC/SWIFT: BCEELULL
Selgitus: KONTSERT ja nimed, kelle eest tasuti.
Õhtusöögi puhul lisage selgitusse ka “SÖÖK” ning sööjate arv.

Lisainfo:
Anneli Aken
Telefon +49 1577 313 8937 või +352 621 383 130
anneli.aken@gmail.com

Kontserdi kuulutus PDF